Jan Willem Stap - Zang

Ik ben geboren in 1964 te Doetinchem en momenteel woonachtig in Utrecht. Mijn eerste en tevens laatste gitaar kocht ik in 1983. Er stond een straatmuzikant in mij op, en de gage werd meestal diezelfde avond nog teniet gedaan in de plaatselijke kroeg. Ik heb nooit echt goed gitaar leren spelen maar wél leren zingen. En ook het bier drinken heb ik hierdoor aardig onder de knie gekregen.

Vervolgens heb ik deel uitgemaakt van diverse bandjes, soms nog een poging gedaan het gitaarwerk op te pakken maar dat had de rest van de band eigenlijk liever niet. “Doe jij maar uitsluitend waar je goed in bent”, hoorde ik mijn bandleden vaak subtiel zeggen. Deze goede raad heb ik opgevolgd en heb mij derhalve volledig gestort op de leadzang en het entertainen van het publiek.

Geïnspireerd door zangers als Ed Kowalczyk (van de band: Live), Freddy Mercury en Bruce Springsteen (ik mag Bruce zeggen) geniet ik er van om het publiek bij optredens te betrekken en hou ik van het stevige rock-werk. Bij Purple Rockz voel ik me als een vis in het water en spring ik op het podium regelmatig even uit de kom.

Volg of Like ons ook op

© 2019 by Purple Rockz