top of page
IMG_6856_edited_edited_edited.jpg

Dennis Velberg - Gitaar / Toetsen / Zang

Dennis kan maar niet kiezen!? Liever gitaar of liever keyboard? Waarom niet alle twee? Ik ben de piarist van de band (of de guiboard speler) en maak al sinds mijn 7e muziek. Eerst de min of meer verplichte pianolessen, en op de middelbare school overgestapt naar gitaar (want dat lijkt cooler).
Ik speel vanaf mijn 17e gitaar in allerlei hobbybandjes waarvan Purple Rockz inmiddels de meest langlopende is, met muziek die ik vroeger graag op de draaitafel had:  stevige meerstemmige rock.
Mijn Grote Drie: Stevie Ray Vaughan, David Gilmour en Gary Moore
Ben ook een echte “gearslut” die altijd op zoek is naar dat ultieme geluid met bijbehorende spullen, dus heb (zeker de laatste 10 jaar) heel wat muziekwinkels behoed voor faillissement. Als zo rond 2018 onze keyboardspeler de Rockz verlaat en het onmogelijk blijkt om een goede vervanger te vinden zeggen mijn band-maatjes: Is dat niet ook wat voor jou? Met het motto: "na je 50ste moet je creatieve uitdagingen niet uit de weg gaan", stapt Dennis dus in het keyboard gat. Maar gitaar is ook veel te leuk, dus: Best of Both Worlds; ik neem de rol van piarist aan en die vervul ik met enorm veel plezier; ook al klaagt de lage rug soms….

bottom of page